Påmeldingsfristen for å melde seg på UKM lokalmønstring er rett rundt hjørnet. Mandag 26. februar er fristen.

Det opplyser Guro Rønningsgrind UKM-koordinator for Frøya, Guro Rønningsgrind.

– UKM er en arena for ungdomskultur, og vi håper mange barn og unge i alderen 10 til 20 år bruker muligheten UKM gir til å vise sin kreativitet, talenter og interesser. Å delta på UKM er gratis, tipser hun.

Musikk, dans, teater, film og utstilling

– Som i fjor kaller vi UKM lokalmønstring for ungdomsmønstring, og lørdag 9. mars braker det løs med «Ungdomsmønstring Frøya og Hitra»!

Alt skjer i Frøya kulturhus.

Bli med og arrangere UKM

Ei arrangørgruppe av ungdommer er allerede i gang med å forberede UKM.

– Her var påmeldingsfristen 4. februar, men om noen har veldig lyst til å bli del av denne og få prøve seg på oppgaver som hører med når store konserter og show gjennomføres – oppgaver som scenerigg, lyd/lys, tilrettelegging for artister og publikum, koordinering, organisering og prosjektledelse med mer – kan de ta direkte kontakt med meg, opplyser Guro Rønningsgrind.

Arrangørgruppa har også ei mediegruppe for de som ønsker å prøve seg som fotograf og journalist.

– Ikke først og fremst en konkurranse

– Det er helt gratis å være med på Ungdomsmønstringa. Deltakere mellom 13-20 år kan bli plukket ut til å representere sin kommune på regionfestival.

– Uansett, UKM er ikke først og fremst en konkurranse, men en arena der ungdom skal få vise sine kulturuttrykk – det de er interessert i, sine talenter, sin kreativitet – og ikke minst, møte andre ungdommer og ha det kjekt!

– Så, til alle ungdommer: Benytt sjansen, bli med på årets UKM! Påmelding og mer info på ukm.no, eller ta kontakt med meg, sier Guro.